Om Kubeliden

Välkommen till Kubeliden

På Kubeliden finns:

  • Förskola Skogen, 1-3 år
  • Förskola Pyramiden, 3-5 år
  • Skola, årskurs Förskoleklass-6
  • Fritidshem för elever till och med åk 6
Skola i skön miljö

Kubeliden är en skola, där barn och personal känner varandra och respekterar varandra. Många upplever att miljön på Kubeliden ger lugn och arbetsro. Personalen är engagerad och välutbildad.

Kubeliden grundades 1995. Sedan 2007 finns Kubeliden på Solbacka i centrala Höör, nära Höörs mölla och ett stort skogsområde. Skolan kan nås med lokalbuss. Till Nya Torg i Höör är det cirka en kilometer, dvs tio minuters promenad.

Skolan finns i en nyrenoverad äldre fastighet, Solbacka. Det är en fantastisk byggnad med vackra lokaler och parkliknande tomt, omgiven av skogar och natur. Kubeliden äger Solbacka.

Vi har eget kök och egna kockar. Barnen får god hemlagad mat med hembakat bröd varje dag.

Kubeliden drivs som en ekonomisk förening utan vinstintresse. Grundskolan är avgiftsfri. Förskola och fritidshem debiteras enligt maxtaxan.

Montessori är en pedagogik som tar tillvara barnets nyfikenhet och upptäckarglädje. Det handlar om allt från att lära sig äta, gå och prata, för de minsta barnen, till intresse för läsning, matematik, naturen, samhället med mera. Den spontana lusten till lärande tas tillvara, framför allt genom många praktiska övningar, liksom bild, slöjd, sång och musik.